04 aug 13:00 tot 05 aug 17:00

DE EXPOSITIE ‘SLAUERHOFF – IN MEMORIAM PATRIS’

10 kunstenaars uit Friesland en uit Ost-Friesland hebben zich laten inspireren door Slauerhoff en zijn gedicht In Memoriam Patris.

De kunstenaars zijn Ton Aartsen, Marije Bouman, Gerrit Cnossen, Douwe Idema, Brigitte Frehsee, Sjouke Iedema, Bartle Laverman, Wim Reimert, Baukje Scheppink, Gert Jan Slotboom en J.M.G. van Welie.

De expositie loopt van 4 augustus tot 6 oktober 2018 en is op alle zaterdagmiddagen vanaf 13:00 u. te zien.

Periodiek vinden dan ook bijzondere evenementen plaats: van orgelmuziek, een rondleiding langs graven van bekende Leeuwarders tot aan gedichten van Rienk Kruiderink. Hij draagt samen met Margje Visser door Slauerhoff geïnspireerde gedichten in het Nederlands en het Fries voor.

Bij de opening van de expositie op 4 augustus zijn de kunstenaars geïnterviewd (14:00 u.) over hun werk en fascinatie voor Slauerhoff en volgde een muzikaal optreden door Piet Kok. Verdere informatie over de kunstenaars en hun werk vindt u in de Catalogus (pdf-bestand te downloaden)

Daarnaast is de expositie ook te bezichtigen op zondagmiddag 5 augustus. Dan zal om 15:00 u. Slauerhoffkenner Rob Leemans een lezing houden over het bijzondere leven van Slauerhoff.

Voor alle expositiemiddagen en evenementen, die dan samenlopen met Tsjerkepaad (à rondleiding door de kerk) geldt: gratis te bezoeken!

 

Deel deze pagina