DE THEATERVOORSTELLING ‘SLAUERHOFF – IN MEMORIAM PATRIS’
Deze bijzondere voorstelling met theater, muziek & poëzie handelt over het dramatische gedicht In Memoriam Patris. Dat gedicht bevat maar liefst 34 strofen oftewel ‘verhalen’. Daarin blikt Slauerhoff terug op zijn geboorteprovincie, zijn ouderlijk milieu en in het bijzonder op zijn vader, incl. zijn sterfbed en begrafenis in Huizum. En daarmee ook op zijn eigen turbulente leven. Kortom: dramatiek te over! Uniek aan deze voorstelling is ook dat deze zich zowel in de kerk als buiten op de begraafplaats afspeelt.

De spelersploeg bestaat uit Brecht Wassenaar, Celia Tjassing, Johannes Keekstra, Roel Boersma, Jouke van der Zee. Peter de Jong en Pim Limburg. Vanaf maart 2018 hebben zij zich enthousiast gestort op het basisscript van Gerrit Jan Zwier. De repetities zijn intensief en verlopen in een prima sfeer waarbij de inbreng van elke individuele acteur belangrijk is. 

Aan de voorstelling werken de koren Her & Der Koor en Illumina, beide o.l.v. Jan Verbogt, mee. De veelal live gespeelde muziek wordt speciaal voor deze voorstelling gecomponeerd door Jan Verbogt. 
Omdat de vader-zoon relatie een belangrijk element in het stuk is, zijn er twee matineevoorstellingen gereserveerd voor opgroeiende jongeren/scholieren. Deze worden niet in het overzicht vermeld; ticketverkoop loopt via de betrokken scholen . De avondvoorstellingen op 14, 15, 16, 21, 22 en 23 september beginnen om 20:30 u.

Artistiek leider van de voorstelling is Gooitsen Eenling.

 

Video

Fotogalerij

Deel deze pagina