,Slauerhoff Lezing door Arne Zuidhoek in Dorpskerk

 

De internationaal befaamde maritiem schrijver en kunstenaar Arne Zuidhoek houdt op 4 oktober in de Dorpskerk Huizum de Slauerhoff Lezing. Jaarlijks wordt deze op of rond Slauerhoffs sterfdag door een prominente Nederlander verzorgd. Dit keer is vanwege de Slauerhoff evenementen als onderdeel van LF2018 welbewust gekozen voor Arne Zuidhoek.

De titel van zijn lezing luidt: Te varen naar het eiland van geluk. Deze stoelt op het door J. Slauerhoff zelf gekozen beeld van de "zwerver" met een rusteloze behoefte om verre oorden te bezoeken en wereldzeeën te bevaren. Juist omdat Slauerhoff een zeer wankele gezondheid bezat vindt Zuidhoek die behoefte getuigen van een enorme dosis optimisme oftewel: levenslust. Dat is dan ook het thema van de avond die samen met de expositie In Memoriam Patris in feite de afsluiting vormt van de Slauerhoff – evenementen in de Dorpskerk Huizum. Singer-songwriter, Jankobus Seuninga, zingt het gedicht In Memoriam Patris.

Wie is Arne Zuidhoek (1941)? Hij heeft maar liefst 75 boeken op zijn naam staan. Hij combineert zijn kunstenaarschap (schrijven en tekenen) met zeereizen: zo rondde hij per schip driemaal de wereld. Hij woonde afwisselend in Nederland, Spanje en de Verenigde Staten waar hij op tal van plaatsen (New York, Seattle etc.) heeft geëxposeerd. Zijn boeken gaan over sprookjes, legenden en vooral talloze maritieme onderwerpen, vaak voorzien van prachtige tekeningen en ingenieuze illustraties. Naast werken als Onze Mooiste Koopvaardijschepen en The Maritime Netherlands is zijn levenswerk een vierdelige Engelse piratenencyclopedie met 6317 lemma’s over avonturiers en pioniers. Tot zijn oeuvre behoren ook twee boeken over het avontuurlijke leven van Slauerhoff t.w.: Te varen naar het eiland van geluk en Een Reis. Na afloop van de lezing signeert hij deze boeken voor liefhebbers.

De entree voor de Slauerhoff Lezing is € 5,00 (kaarten bij de ingang, wees op tijd: vol is vol). Gratis parkeren is mogelijk op het parkeerterrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).

 

Inlichtingen: Peter de Haan

Tel. 06-11592427

Deel deze pagina