• 08-07-2018
  De huidige en eerste 'Dichter fan Fryslân', Eeltsje Hettinga, maakt deze nieuwe titel meer dan waar met zijn prachtige en toepasselijke bijdragen in 2018. Wij zijn dan ook blij dat onze vrijwilligster Hetty Janssen in Provinciale Staten voor dat instituut (Dichter fan Fryslân) heeft gepleit. Helemaal als men beseft dat Eeltsje echt alles afweet van de dichter Slauerhoff die dit jaar bij de Dorpskerk centraal staat. Hettinga heeft ook tal van gedichten van Slauerhoff in het Fries vertaald. Voor een verwijzing naar zijn 'Slauerhoffbijdragen' : klik op lees meer.
 • 19-06-2018
  Op 7 juli a.s. om 16:00 u. brengen de schrijfster Alejandra Szir, de rapper Kuo, de vertaalster Patrizia Filia en de troubadour Jelle van der Meulen een ode aan Slauerhoff. Locatie: Buurthuis Kobbekooi, Kurkemeerstraat 4 in Leeuwarden.
 • 19-06-2018
  Op 21 juni vindt de ‘Midzomeravond Poëzie’ plaats in de Slauerhofftuin die achter de boekwinkel van Van der Velde aan de Nieuwestad 57-59 is gelegen. Voor in de winkel staat een groot borstbeeld van de dichter Jan Slauerhoff. Aan de avond doen diverse dichters mee, zoals Erika de Stercke uit Gent die in de Dorpskerk Huizum in 2016 een door Slauerhoff geïnspireerd gedicht heeft gepresenteerd dat deel uitmaakt van de toen gepresenteerde bundel ‘In zijn gedichten kunnen wij wonen’. Ook zal Piet Kok een speciaal optreden verzorgen met uitsluitend gezongen teksten van Slauerhoff.
 • 11-06-2018
  Op 9 juni 2018 is de doorgaande sloepenroute tussen het Van Harinxmakanaal en de binnenstad officieel geopend. De route loopt over de Wirdumervaart, pal langs de Dorpskerk Huizum. De opening werd gevierd met een openluchtconcert dat door vele honderden mensen werd bijgewoond. Bij de Dorpskerk hing langs de oever een doek met een tekstregel van Slauerhoff van liefst 30 meter lang. Helemaal bijzonder was dat 'Slauerhoff', samen met 'Escher' en wethouder Friso Douwstra, aan het begin van het concert van boord stapte en ter plaatse een gedicht voordroeg over zijn 'terugkeer' naar Leeuwarden. Hij overhandigde na zijn voordracht het ingelijste gedicht aan wethouder Douwstra met het verzoek dat een mooie plek op het Stadhuis te geven. Klik op "lees meer" om het volledige gedicht te lezen.
 • 20-05-2018
  Gooitsen Eenling en Marije Bouman vertellen in een filmpje van 3 minuten over de wijze waarop Slauerhoff hen inspireert.
 • 11-05-2018
  Onder artistieke leiding van de inspirerende regisseur Gooitsen Eenling (foto) wordt er wekelijks door de acteurs gerepeteerd voor de theatervoorstelling In Memoriam Patris in september. Ook wordt apart voor (het koor in) de voorstelling muziek gecomponeerd door dirigent Jan Verbogt. Dat belooft wat! Een van de voorstellingen (21 september) is al uitverkocht....
 • 10-05-2018
  Eeltsje Hettinga is zoals bekend 'Dichter fan Fryslan'. Een prestigieuze titel die Hettinga tot nu toe meer dan waarmaakt. Hij is bovendien een uitnemend Slauerhoffkenner en heeft opmerkelijk veel over de laatste gepubliceerd
 • 10-05-2018
  Op zaterdagmiddag 9 juni wordt de doorgaande sloepenroute tussen Van Harinxmakanaal (Escher aquaduct) en de Potmarge officieel geopend. Hoogtepunt van de festiviteiten is een openluchtconcert om 14:00 u dat zal plaatsvinden aan de waterkant bij de Dorpskerk Huizum. Het publiek dat wordt gevraagd een eigen sloep of klapstoel mee te nemen.
 • 10-05-2018
  Met trots presenteren we het affiche over de activiteiten rondom Slauerhoff in het kader van het Under de Toer programma van LF2018
 • 15-04-2018
  Wist u dat de Slauerhofff Brug in Leeuwarden is uitgeroepen tot een van 'de ten most amazing moveable bridges in the world'? De brug voegt zich daarbij in het rijtje met unieke beweegbare bruggen uit Bordeaux, St. Petersburg en bijv. Londen (Tower Bridge).

Pagina's