Slauerhoff Back in Town is een onderdeel van Under de Toer. In dit project worden 32 verhalen tot leven gebracht met ‘onder de toren’ als gemene deler. Lokale verhalen die al generaties bekend zijn of juist nu ontstaan. Over unieke objecten in de toren, over onvergetelijke gebeurtenissen die de toren heeft waargenomen of over het leven van bijzondere mensen die met de toren zijn verbonden.
In Under de Toer brengen kunstenaars deze samen met de plaatselijke gemeenschap tot leven in voorstellingen, exposities en performances. In hun nieuwe jasje verrassen deze verhalen het publiek het hele jaar door. Under de Toer is onderdeel van Leeuwarden Fryslân Culturele Hoofdstad 2018

Naast UNDER DE TOER / PRINS BERNHARD CULTUURFONDS, die de HOOFDSPONSOR vormen van het Slauerhoffproject, zijn onderdelen daarvan financieel ook mogelijk gemaakt door:

- Boelstra Olivier Stichting,

- fonds Old Burger Weeshuis,

- fonds Nieuwe Stads Weeshuis,

- Lan fan Taal (kleine regeling),

- Mienskipsfonds gemeente Leeuwarden,

- LOF MCL.

- Bols (een Bolskruik speelt een rol in het gedicht; bijdrage in natura)

Uitgevers De Arbeiderspers en Nijgh & Van Ditmar maken de boekpresentaties op 7-9-19 mede mogelijk.

Wij danken betrokkenen zeer voor hun inzet. 

Zonder de vermelde subsidiënten, de artiesten (expositie), de spelers,  musici en overige medewerkers bij de theatervoorstelling en zonder al onze vrijwilligers zou dit ambitieuze project niet mogelijk zijn geweest. 

Daarom spreken we nogmaals onze GROTE DANK voor hen allen uit!!

Deel deze pagina